Fish tacos med mangosalsa

fish tacos

Prova något nytt på fredag? Är du trött på den gamla vanliga tacosen med tillbehör? Prova en nya spännande smakupplevelse, prova vår fish tacos med mangosalsa.

Förberedelse: 15 min.
Tillagning: 15 min.
Portioner: 4 st.

Ingredienser

600 g MSC-märkt gösfilé, delad i grova strimlor
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 avokado, delade i smala klyftor
1 näve blandsallad
2 msk smör
Salt & svartpeppar
Tortillabröd
Mangosalsa
1/2 mango, fintärnad
1/2 rödlök, finhackad
1/2 gurka, skalad utan kärnhus, fintärnad
1 knippe koriander, finhackad
1 röd chili, finhackad
2 msk olivolja
1 lime,  pressad
Salt & svartpeppar
Gör så här:

1. Blanda ihop alla ingredienserna till mangosalsan i en skål. Salta och peppra ordentligt och ställ i kylen 15 minuter.

2. Värm tortillabröden i ugnen så de blir mjuka.

3. Pudra gösen med spiskummin och paprikapulver. Salta, peppra och smörstek på medelhög värme i en stekpanna cirka 5 minuter.

4. Varva sallad, avokado, fisk och mangosalsa i tortillabrödet och njut.

Smaklig måltid!

Ps, genom att dubbla samtliga ingredienser får du åtta portioner fish tacos istället för fyra.

Äter du inte fet fisk 2 – 3 gånger i veckan kan det vara bra att komplettera din kost med ett tillskott av Omega-3.

Relaterad produkt:

Klicka här för att köpa Omega-3

Receptet är en del i serien “Hållbara recept på sjömat” från msc.org. Recepten är skapade av mästerkockar och hjälper dig att briljera i köket samtidigt som du värnar om världshaven och vår miljö.