Tonfiskpizza med potatis, ruccola och oliver

Tonfiskpizza med potatis, ruccola och oliver

Denna fantastiskt goda tonfiskpizza går snabbt att baka. Toppa den med krämig mozzarella, ruccola och oliver och få en riktig fullträff till helgen.

Förberedelse: 10 min. 
Tillagning: 15 min.
Portioner: 4 st. 

Ingredienser
4 fullkornstortillabröd
200 g färsk MSC-märkt tonfisk
3 kokta potatisar
2 mozzarella
1 dl svarta oliver
1,5 dl passerade tomater
30 gram riven lagrad ost
50 g ruccola
4 msk olivolja
1 msk oregano
1 msk olivolja
1 tsk salt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Lägg ut tortillabröden på två plåtar med bakplåtspapper.
3. Blanda de passerade tomaterna med olivoljan, salt och oregano och bred ut det över bröden. Skiva potatisen i tunna skivor och lägg dem över pizzorna. Riv mozzarellan i mindre bitar och fördela det och oliverna jämnt över pizzorna.
4. Skjutsa in pizzorna i ugnen och grädda dem tills osten smält och blivit lite gyllene. Under tiden halstrar du tonfisken i en het panna.
5. Skär tunnare bitar på längden av den råa fisken, ca 3×5 cm och salta alla sidor. Stek den knappt 1 min på alla sidor och ta sedan av den och skiva den tunt.
6. Ta ut pizzorna och lägg över fisken, ringla över olivolja, den rivna osten och ruccolan. Ät och njut av en fantastisk Tonfiskpizza.

Smaklig måltid!

Ps, är ni fler än fyra personer går receptet lätt att ändra så det blir fler portioner. Dubbla till exempel samtliga ingredienser för att få åtta portioner.

Äter du inte fet fisk 2 – 3 gånger i veckan kan det vara bra att komplettera din kost med ett tillskott av Omega-3.

Relaterad produkt:

Klicka här för att köpa Omega-3

Receptet är en del i serien ”Hållbara recept på sjömat” från msc.org. Recepten är skapade av mästerkockar och hjälper dig att briljera i köket samtidigt som du värnar om världshaven och vår miljö.