Torsktacos med syrlig rödkålsallad och ärttzatziki

Torsktacos med syrlig rödkålsallad och ärttzatziki

Prova något nytt på fredag? Byt ut din vanliga tacos mot en fräsch torsktacos toppad med syrlig rödkålsallad och ärttzatziki, eller toppa den med dina favoriter.

Förberedelse: 15 min. 
Tillagning: 10 min.
Portioner: 4 st. 

Ingredienser
8 små tortillabröd
800 g MSC-märkt torsk (eller annan vit MSC fisk)
1 ägg
1,5 dl pankoströbröd
½ litet rödkålshuvud
1 citron, saft från halva och zest från hela
2 dl grekisk yoghurt
1 dl tinade gröna ärtor
1 klyfta vitlök
1 knippe koriander
1 lime
3 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här:

1. Strimla rödkålen fint och pressa över saften från en halv citron och vänd ner citronzesten. Krama ordentligt med handen så kålen mjuknar.
2. Mosa ärtorna slarvigt med en gaffel och rör samman dem med yoghurten. Riv ner limezest, finriven vitlök och finhackad koriander, halva krukan, smaka av med salt.
3. Dela fisken i 8 lika stora bitar, vänd dem först i det uppvispade ägget, sedan i ströbrödet, salt och peppra. Stek på medelhög värme i olivoljan på alla sidor i totalt ca 5 minuter. Fisken ska bli fast och pankon krispig.
4. Lägg kålen i mitten på ett snabbstekt tortillabröd, lägg på en bit nystekt fisk och toppa med den fina ärttzatzikin, lite färsk koriander och några droppar limesaft.

Smaklig spis!

Ps, om du ska laga mat åt fler personer kan du dubbla ingredienserna och på så sätt få torsktacos till åtta personer.

Brukar du inte äta fet fisk 2 – 3 gånger i veckan kan det vara bra att komplettera din kost med ett tillskott av Omega-3.

Relaterad produkt:

Klicka här för att köpa Omega-3

Receptet är en del i serien ”Hållbara recept på sjömat” från msc.org. Recepten är skapade av mästerkockar och hjälper dig att briljera i köket samtidigt som du värnar om världshaven och vår miljö.