10 skäl att välja den MSC märkta fisken
När du köper MSC-märkt sjömat är du med och räddar haven samtidigt som du gör stordåd i köket. Här får du 10 skäl till varför du ska välja MSC-märkt.
Enkelt och självklart – om du frågar oss!
-
Våra hav behöver skyddas
Våra hav är hem för miljontals fiskar och många andra liv och är samtidigt grunden för försörjningen av 10 % av världens befolkning.
-
Havens ekosystem är hotade
Ohållbart fiske är en fara för både haven, dess djur och fiskesamhällen.
-
Miljömärket MSC ger en lösning
Genom att välja sjömat med MSC-märket bidrar du till certifierat hållbart fiske, vilket betyder att både fiskar och deras livsmiljöer är välmående och att människorna
som är beroende av fiske kan känna sig trygga. -
MSC-märket bygger på vetenskap
Ett yrkesfiske certifierat med den blå fisken granskas av oberoende forskare och marina experter. De följer vår standard för hållbart och spårbart fiske.
Kontroller genomförs årligen. -
Du bidrar till ett helt ekosystem
När du väljer MSC-märkt gynnar du inte bara en enskild art. Du bidrar till en god havsmiljö för hela ekosystemet och till att haven ska må bra – både idag och i framtiden.
-
Du kan lita på märkningen
Butiker, restauranger och alla andra som hanterar MSC-märkta varor särskiljer noga certifierade varor från icke certifierade. Kontroller genomförs årligen.
-
Utbudet är stort
Du kan njuta av hållbar sjömat från hela världen. Leta bara efter miljömärket med den blå fisken – den finns på tiotusentals produkter i mer än 100 länder.
-
Det finns ett val för varje plånbok
Sjömat med det blå MSC-märket är tillgängligt för alla plånböcker. Från prisvärd torsk en vardagkväll till exklusiv kaviar på nyårsafton.
-
Du är med och skapar förändring
Dina köp av MSC-märkt sjömat bidrar till att fler yrkesfisken arbetar hållbart och att fler butiker och restauranger ökar sitt utbud av hållbara varor.
-
Du bidrar till levande hav
Du kan njuta med gott samvete när du äter din MSC-märkta sjömat – för du är med och bidrar till ett levande hav, både idag och i framtiden.