Fiskburgare med citron, fetaost och rödlök

Fiskburgare omega 3

Sugen på hamburgare? Prova vårt fantastiskt goda recept på fiskburgare med citron, fetaost och rödlök. Visste du att fisk innehåller Omega-3 som är bra för ditt hjärtas normalfunktion? Och väljer du msc-märkt fisk till din fiskburgare bidrar du även till ett hållbart fiske och en bättre miljö.

Förberedelse: 20 min. 
Tillagning: 10 min.
Portioner: 4 st. 

Ingredienser
300 g MSC-märkt laxfilé
300 g MSC-märkt sejfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 äggula
1 knippe dill

2 dl grekisk yoghurt
50 g fetaost
1 liten rödlök
1 citron
10 cm gurka
50 g babyspenat
4 hamburgerbröd

Gör så här:

1. Mixa den tinade fisken med salt, peppar, dill och äggula. Låt färsen vilaen liten stund och förbered dressingen och gurkan.
2. Smula fetaosten och hacka halva löken så fint du kan, blanda det med yoghurten och zesten från citronen. Smaka av med salt.
3. Skiva resterande lök och gurkan väldigt tunt, pressa all citronsaft över och blanda runt.
4. Forma 4 biffar av fiskfärsen och stek dem i smör och olivolja på medelhög temperatur i ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra en aning på varje sida.
5. Rosta bröden krispiga och bred på dressing på varje bottendel och en näve spenat, lägg på en fiskburgare och toppa med de syrade grönsakerna. Bred lite mer av dressingen på det andra brödet och lägg på det. Ät och njut!

Enjoy!

Ps, om du är extra hungrig, eller om ni är många är det bara att dubbla ingredienserna för att få dubbelt så många portioner av fiskburgaren.

Brukar du inte äta fet fisk 2 – 3 gånger i veckan kan det vara bra att komplettera din kost med ett tillskott av Omega-3.

Relaterad produkt:

Klicka här för att köpa Omega-3

Receptet är en del i serien ”Hållbara recept på sjömat” från msc.org. Recepten är skapade av mästerkockar och hjälper dig att briljera i köket samtidigt som du värnar om världshaven och vår miljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *