Tillagning: 30 min.
Portioner: 4 st.
2 msk kapris, hackad
1/2 msk socker
1. Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnhuset. Skiva tunt i en skål. Lägg i resterande ingredienser i gurksalladen. Smaka av med salt och peppar och blanda runt. Låt stå i kylen 10 minuter.
2. Torka spättafiléerna med papper. Salta och peppra ordentligt. Dubbel- panera genom att först vända i mjöl, sedan doppa i ägget och sist vända i ströbrödet.
3. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i ordentligt med smör. Stek fisken 3–4 minuter på varje sida och servera på en gång med gurk- salladen och en citronklyfta.
Hoppas det smakar!
Ps, vill du ha fler än fyra portioner kan du exempelvis dubbla alla ingredienser för att få åtta portioner.
Äter du inte fet fisk 2 – 3 gånger i veckan kan det vara bra att komplettera din kost med ett tillskott av Omega-3.
Relaterad produkt:
Klicka här för att köpa Omega-3
Receptet är en del i serien ”Hållbara recept på sjömat” från msc.org. Recepten är skapade av mästerkockar och hjälper dig att briljera i köket samtidigt som du värnar om världshaven och vår miljö.