Tuna melt recept med surdegsbröd

tuna melt

Dagens fiskrätt är vårt goda tuna melt recept med surdegsbröd. För visst låter det gott med tonfisk och smält ost? Välj ett riktigt gott surdegsbröd för bästa smak.

Förberedelse: 10 min. 
Tillagning: 15 min.
Portioner: 4 st. 

Ingredienser

4 stora, tjocka skivor surdegsbröd
2 burkar MSC-märkt tonfisk i olja, avrunnen
1/2 rödlök, finhackad
1 selleristjälk, finhackad
1 dl majonäs
2 msk smör
2 dl riven cheddar
Salt & svartpeppar
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader grill

2. Blanda ihop tonfisk, rödlök, stjälkselleri och majonnäs. Salta och peppra.

3. Smöra brödskivorna på båda sidorna och grilla i het grillpanna tills de får snygga grillränder.

4. Fördela tonfiskblandningen över brödet och strö över osten. Ställ in pannan i ugnen och grilla mackorna tills osten är gyllenbrun. Servera.

Vi önskar dig en smaklig måltid!

Ps, är ni fler än fyra personer går det lätt att ändra vårt tuna melt recept så det blir fler portioner. Dubbla till exempel samtliga ingredienser för att få åtta portioner tuna melt på surdegsbröd.

Äter du inte fet fisk 2 – 3 gånger i veckan kan det vara bra att komplettera din kost med ett tillskott av Omega-3.

Relaterad produkt:

Klicka här för att köpa Omega-3

Receptet är en del i serien “Hållbara recept på sjömat” från msc.org. Recepten är skapade av mästerkockar och hjälper dig att briljera i köket samtidigt som du värnar om världshaven och vår miljö.